Weetjes over de champignons

Er zijn heel wat weetjes over champignons en bij Vos Champignons te Tongeren sommen wij er graag enkele voor u op.

Een champignon is niet alleen lekker maar ook zeer gezond. De voedingswaarde van een champignon is namelijk zeer hoog want ze barst van vitaminen en mineralen. Bovendien zit er anderhalf procent vitamine B12 in de champignon, want een unicum is voor groente omdat volgens velen B12 enkel in vlees terug te vinden is.

Naast de hoge voedingswaarde zijn champignons ook goed voor het immuunsysteem. Ze bevatten veel fyftonutriënten (bioactieve inhoudsstoffen van eetbare planten) die een grote bijdrage leveren aan het immuunsysteem.

Ook als onstekingsremmer werkt een champignon zeer goed. Regelmatige inname van champignons vrijwaart het lichaam beter van ziektes zoals kanker, diabetes en hart- en vaatziekten.

Was uw champignons niet

Champignons behoren tot één van de weinige groenten die niet met water mogen gewassen worden. Ze zuigen dit namelijk op als een spons en de smaak wordt hierdoor veel minder lekker. Ze afwrijven met een speciaal paddenstoelborsteltje is een betere manier om de champignons schoon te maken. Keukenpapier of een propere theedoek werkt ook perfect.

Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe weetjes van de champignons uit Tongeren? Hou dan onze site zeker in de gaten of vul ons contactformulier in!

Top