Smaakvolle champignon

Vos champignons bvba - De champignonDe champignon, met als wetenschappelijke naam Agricus Bisporus, is niet meer weg te denken uit de moderne en de klassieke keuken. Deze neutrale, maar overheerlijke paddenstoel, wordt sinds de 17e eeuw geteeld en staat gekend als de klassieke keukenchampignon.

In België gebeurde de teelt oorspronkelijk in de Mergelgrotten in Zuid-Limburg. Tegenwoordig kan dit echter overal gebeuren door middel van speciale kassen. Bij Vos Champignons te Tongeren verkopen wij echter nog altijd de befaamde “Mergelchampignons” die nog steeds in de authentieke grotten geteeld worden.

De champignon wordt in Tongeren maar ook in andere gemeentes en landen gebruikt als bestanddeel van diverse gerechten. Sauzen, groenteschotels, snacks, noem maar op en de champignon komt erin voor. In sommige gerechten is het bovendien het hoofdingrediënt. Denk maar aan toast champignons of champignonhoofdjes met lookboter, in de oven bereid.

Zoekt u een smaakvolle champignon regio Tongeren om uw gerechten mee te verfijnen of af te werken? Kies dan voor Vos Champignons! Vul onze contactpagina in voor informatie of prijzen!

Top